Pagrindinis / Naujienos / Naujienos

BASCIL projekto hakatonas Kretingoje

2024-03-25
BASCIL projekto hakatonas Kretingoje

2024 m. kovo 15 d. Kretingoje vyko  BASCIL (Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas (angl. Innovative Solutions for the Rural Food Production Sector to Diversify into Sustainable Culinary Tourism Services)) projekto hakatonas, kurio tikslas kiekvienam BASCIL projekto pilotinio regiono dalyviui – ūkininkui ar verslininkui, turėti naują arba atnaujintą kulinarinio turizmo produkto ir/ar paslaugos pasiūlymo koncepciją: kokia tai paslauga, kokiems klientams ji skirta ir kaip šiuos klientus galima pasiekti.

 

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vykusiame hakatone dalyvavo 4 pilotinio regiono dalyviai:  Bitininkystės ūkis „Skanu, kvapnu, natūralu“, VšĮ „Socialinių partnerių klubas“, tradicinių amatų meistrė ir sertifikuota tautinio paveldo duonos kepėja Vida Viskontienė ir tradicinių amatų meistras, tautinio paveldo ženklą turinčio fermentuoto vyno vyndarys Žydrūnas Drazdas. Hakatone dalyvavusiems dalyviams idėjas generavo atstovai iš Skuodo rajono savivaldybės, Skuodo informacijos centro, Pamario turizmo klasterio, Vaclovo Into akmenų muziejaus, Skuodo Ir Kretingos muziejų, Vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“, Klaipėdos valstybinės kolegijos dėstytojai ir studentai, o renginį organizavo BASCIL projekto partneris Klaipėdos regiono asociacija. 

 

Hakatono dalyviai diskutavo ir generavo idėjas bandydami atsakyti į šiuos penkis klausimus:

1. Kokia sukaupta patirtis teikiant kulinarinio turizmo paslaugas?

2. Kokias naujas ar atnaujintas turizmo paslaugas planuojate pasiūlyti klientams?

3. Kokios yra pagrindinės šių naujų/atnaujintų paslaugų tikslinės grupės?

4. Kokius veiksmus reikia atlikti norint pradėti teikti naujas/atnaujintas kulinarinio turizmo paslaugas? Koks galėtų būti šių paslaugų kainodaros modelis?

5. Ką darysite kitaip, unikaliai? Koks bus inovacijų komponentas naujose/atnaujintose paslaugose, rinkodaros sprendime, darbo procesuose ir pan.?

 

Pasibaigus visų grupių rotacijai, renginio moderatoriai ir dalyviai pasidalijo savo įžvalgomis, išgeneruotomis idėjomis ir naujais pasiūlymais kuriant ir diegiant kulinarinio turizmo paslaugas. Toliau pilotinio regiono dalyviai diskutuos šiuos pasiūlymus su konsultantu ir kartu nuspręs kurias iš šių idėjų jie ketina įgyvendinti. 

 

 

Daugiau informacijos apie projektą:

https://www.ekvi.lt/naujiena/lsmc-pradeda-igyvendinti-nauja-interreg-baltijos-juros-2021-2027-m-programos-projekta-bascil

https://interreg-baltic.eu/project/bascil/  

 

Projektą įgyvendina:

Dr. Živilė Gedminaitė-Raudonė (projekto Lietuvoje vadovė) tel. (8 5) 261 7978, el. p. zivile.gedminaite@ekvi.lt;

Kartu projektą įgyvendina:

Dr. Rita Lankauskienė, el. p. rita.lankauskienė@ekvi.lt;

Dr. Vitalija Simonaitytė, el. p. vitalija.simonaityte@ekvi.lt

 

 © Cituojant būtina nurodyti šaltinį ir interneto svetainės adresą.

Galerija