2024 m. rugsėjo 17-19 d. EKVI mokslininkės lankėsi Tartu, Estijoje, kur dalyvauja įgyvendinant Baltijos jūros regiono 2021-2027 m. projektą „BASCIL – Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas“ (angl. Innovative Solutions for the Rural Food Production Sector to Diversify into Sustainable Culinary Tourism Services).
Susitikimo metu buvo aptarti 2024 m. projekto įgyvendinimo rezultatai bei iššūkiai, su kuriais susidūrė projekte dalyvaujantys kaimo vietovių verslai. Vienas pagrindinių diskusijų aspektų buvo kulinarinio maršruto partnerių šalyse rinkodaros planai ir jų įgyvendinimas. Ypatingas dėmesys buvo skirtas strategijų koregavimui būsimai veiklai bei rinkodaros iniciatyvų suderinimui su vietiniais ir regioniniais turizmo tikslais, siekiant didinti produktų bei paslaugų matomumą ir ekonominę naudą.
Papildomai, projekto dalyviai ir partneriai aplankė pilotinius Tartu regiono maisto ir gėrimų gamintojus, kur susipažino su jų siūlomais naujais ar atnaujintais produktais bei paslaugomis. Susitikimo metu buvo aplankytas Andre sūrio ūkis; KODAS sidro ir vaisinių vynų gamintojai; Meemeistrid bitininkai ir Põltsamaa pilis, kurioje dalyviai turėjo galimybę susipažinti su „Estijos vyno kelias“ dalyvaujančių vyno gamintojų istorijomis ir produktais. Susitikimų metu buvo pristatyti ir kitų gamintojų, esančių tinkle, produktai bei paslaugos.
Kitas BASCIL projekto partnerių susitikimas vyks 2025 m. kovo mėn. Vokietijoje.
Daugiau informacijos apie projektą: https://interreg-baltic.eu/project/bascil/