2024 m. gegužės 27-29 d. Klaipėdoje įvyko jau 5-asis tarptautinis mokomasis seminaras, įgyvendinant Baltijos jūros regiono 2021-2027 m. projektą „BASCIL – Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas“ (angl. Innovative Solutions for the Rural Food Production Sector to Diversify into Sustainable Culinary Tourism Services), kuriame dalyvavo projektą įgyvendinantys LSMC EKVI mokslininkai. Šis susitikimas taip pat žymi projekto įgyvendinimo pusiaukelę.
Susitikimo metu visi projekto partneriai pristatė savo įdirbį pilotiniuose regionuose, pristatė projekte dalyvaujančius vietos maisto gamintojus ir artimiausius jų planus. Projekto komanda kartu su Krinova ekspertais pristatė sprendimus, skirtus efektyviai kulinarinio turizmo rinkodarai, kuriant kulinarinius teminius ir/ar regioninius maršrutus.
Susitikimo metu projekto dalyviai taip pat buvo supažindinti su gerosios praktikos pavyzdžiais Klaipėdos regione. Projekto komanda aplankė Vaclovo Into akmenų muziejų, Kretingos muziejaus Žiemos sodą, Drevernos mažųjų laivų uostą ir kempingą, Mėmelio vyninę, Rusnės vilą. Lankytų vietos verslų atstovai pasidalijo savo patirtimi plėtojant tvarų kulinarinio paveldo maisto ir gėrimų verslą, pasidalijo verslo patirtimi, gerosiomis praktikomis ir savo patirtimi įkvėpė susitikimo dalyvius. Susitikimo dalyviai išbandė edukacinę programą „Žuvies kelias“. Seminaro dalyviai įgavo naudingų žinių ir patirties kuriant inovatyvius sprendimus kaimo vietovių maisto gamintojams turizmo sektoriuje, kuriuos ir patys jau bando taikyti savo pilotiniuose regionuose.
Daugiau informacijos apie projektą: https://interreg-baltic.eu/project/bascil/