2023 m. gegužės 24–26 d. Oystese (Norvegija) vyko 1-asis tarptautinis mokomasis seminaras, įgyvendinant Baltijos jūros regiono 2021-2027 m. projektą BASCIL – Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas (angl. Innovative Solutions for the Rural Food Production Sector to Diversify into Sustainable Culinary Tourism Services), kuriame dalyvavo projektą įgyvendinantys LSMC EKVI mokslininkai. Seminaro metu buvo pristatomas Canvas modelis, kurio pagalba galima įvertinti verslo turimų produktų ir paslaugų kokybę, vartotojo poreikius ir lūkesčius, finansinius ir kitus išteklius bei daryti norimas korekcijas, siekiant naujų tikslų. Dalyviai aptarė žinomas gerąsias praktikas kultūrinio turizmo srityse ir diskutavo, kaip galima būtų pagerinti produkto ir paslaugų teikimą, įvairinant savo veiklą, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas, atsižvelgiant į naujus vartotojų poreikius ir Baltijos regiono specifiką. Susitikimo metu projekto dalyviai taip pat buvo supažindinti su gerosios praktikos pavyzdžiais šiame Norvegijos regione. Vienas iš jų - sidro klasteris, apjungiantis sidro gamintojus ir kitus maitinimo paslaugų teikėjus regione. Dauguma šių iniciatorių – vietos ūkininkų vaikai, baigę studijas mieste, o vėliau grįžę atgal į savo gimtąsias vienas ir šias žinias pritaikę kuriant naujus produktus ir paslaugas. Paskutinę renginio dieną dalyviai buvo supažindinti su kitomis Baltijos jūros regionų iniciatyvomis.
Daugiau informacijos apie projektą:
https://interreg-baltic.eu/project/bascil/
Projekto vadovė Lietuvoje dr. Živilė Gedminaitė-Raudonė
tel. (8 5) 261 7978, el. p. zivile.gedminaite@ekvi.lt;
Kartu projektą įgyvendina:
Dr. Rita Lankauskienė, el. p. rita.lankauskienė@ekvi.lt;
Dr. Vitalija Simonaitytė, el. p. vitalija.simonaityte@ekvi.lt.
© Cituojant būtina nurodyti šaltinį ir interneto svetainės adresą.