2023 m. rugsėjo 12–15 d. Zeliona Gura (Lenkija) vyko 2-asis tarptautinis mokomasis seminaras, įgyvendinant Baltijos jūros regiono 2021-2027 m. projektą BASCIL – Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas (angl. Innovative Solutions for the Rural Food Production Sector to Diversify into Sustainable Culinary Tourism Services), kuriame dalyvavo projektą įgyvendinantys LSMC EKVI mokslininkai.
Susitikimo metu Krinova ekspertai pristatė verslo modelį maisto gamintojams, o susitikimo dalyviai parengė praktines idėjas, kaip panaudoti verslo modelio dokumentą dirbant su vietinėmis (pilotinėmis) maisto įmonėmis kuriant ir tobulinant kulinarinio turizmo paslaugas.
Susitikimo metu projekto dalyviai taip pat buvo supažindinti su gerosios praktikos pavyzdžiais Liubušo vaivadijoje. Vienas iš jų – kasmet vykstantis vyno festivalis, kuriame dalyvauja regione vyną gaminantys vyndariai. Susitikimo metu buvo aplankytas ir Liubušo vyno gamybos centras Zabore. Įdomu tai, kad tai yra vietos valdžios vynuogynas, kuriame 13 vyndarių nuomojasi 35 ha žemės ir gamina vyną. Juos konsultuoja Zeliona Gura universiteto mokslininkai, kartu yra organizuojami atvirų vynuogynų savaitgaliai, jauno vyno festivalis, regiono vyndarystės istorijos pamokos jaunimui, someljė seminarai, kulinariniai pasirodymai ir kitos veiklos. Seminaro dalyviai įgavo daug naudingų žinių ir patirties kuriant inovatyvius sprendimus kaimo vietovių maisto gamintojams turizmo sektoriuje, kuriuos pritaikys savo pilotiniuose regionuose.
Daugiau informacijos apie projektą:
https://interreg-baltic.eu/project/bascil/
Projekto vadovė Lietuvoje dr. Živilė Gedminaitė-Raudonė
tel. (8 5) 261 7978, el. p. zivile.gedminaite@ekvi.lt;
Kartu projektą įgyvendina:
Dr. Rita Lankauskienė, el. p. rita.lankauskienė@ekvi.lt;
Dr. Vitalija Simonaitytė, el. p. vitalija.simonaityte@ekvi.lt .
© Cituojant būtina nurodyti šaltinį ir interneto svetainės adresą.