Lietuvos socialinių mokslų centro Ekonomikos ir kaimo vystymo institutas, įgyvendindamas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos finansuojamą mokslinių tyrimų ir taikomosios veiklos projektą „Maisto švaistymo ir maisto praradimų visoje maisto tiekimo grandinėje lygio ir priežasčių nustatymas bei rekomendacijų parengimas“, 2021 m. birželio 29 d. organizavo susitikimą, kuriame dalyvavo Lietuvos daržovių augintojų asociacijos, Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos, Lietuvos vartotojų instituto, Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos, Maisto banko atstovai. Viešajam sektoriui atstovavo suinteresuotųjų ministerijų, LR Seimo Kaimo reikalų komiteto atstovai. Susitikime taip pat dalyvavo ir mokslo visuomenės atstovai.
Renginio metu pristatyti maisto praradimų ir švaistymo lygiui bei priežastims nustatyti vykdytų apklausų rezultatai, tyrimai kitose valstybėse, mokslininkų rekomendacijos, FAO siūlymai, galimų maisto švaistymo mažinimo priemonių sąrašas. Rezultatai aptarti siekiant identifikuoti naudingiausias maisto praradimų mažinimo priemones, jų derinius tinkančius Lietuvai.
Susitikimo metu išsakyti pasiūlymai bus naudojami projekto ,,Maisto švaistymo ir maisto praradimų visoje maisto tiekimo grandinėje lygio ir priežasčių nustatymas bei rekomendacijų parengimas“ ataskaitai, kuri bus teikiama Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai, rengti.
Projektas vykdomas 2020 m. liepos mėn. - 2021 m. lapkričio mėn.
© Cituojant būtina nurodyti šaltinį ir interneto svetainės adresą
Išsamesnės informacijos teirautis:
MTTV projekto vadovas dr. Tomas Baležentis, Tel. (8 5) 262 2085, el. p. tomas.balezentis@laei.lt
MTTV administratorė tyrėja Erika Ribašauskienė, Tel. (8 5) 261 0758, el. p. erika.ribasauskiene@laei.lt